понеделник, 26 юли 2010 г.

Hawaii quilt

Ето и хавайското ми розово -пурпурно пристрастие.Схемата се изработва лесно на принципа на снежинките от хартия ,като се изрязва внимателно ,за да се използват и двете части.Класическият хавайски килт се подшива на ръка и след това пак на ръка се капитонира.Иначе като се поразтрових из нета имаше и варианти с лепене само, но те вероятно са само за декорация.
За лицето на две калъфки са необходими два броя плат за основа с размер например 60/60 см и в цвят тъмно син /от схемата/ и ЕДИН брой пурпурен плат за апликация 60/60 см .Пурпурният плат сгъваме като салфетка и получаваме 1/8 част върху която рисуваме .Слагаме безопасни игли, за да не се разместват пластовете и както си е сгънато изрязваме внимателно по очертаната линия. След изрязване имаме две отделни фигури за апликиране върху  синя основа.
Подшива се на ръка като се подгъва по 2 или 2,5 мм /може да се прикрепи с бод фестон без подгъване,но с предварително подлепяне на плата за апликация/. След като прикрепите апликацията сложете вата и гръб и капитонирайте на ръка съвсем близо до апликацията за да стабилизирате.

2 коментара:

Keti каза...

приказна си... както винаги!

Maria каза...

Страхотно ! Прелест !