петък, 3 октомври 2008 г.

семинарът

Получих покана за семинар по американска ватирана бродерия и бях толкова изненадана,че я прочетох няколко пъти преди да благодаря и да се запиша за участие. Семинарът се организира от Селена Рене Бедуел и се ръководи от Connie Owensby в дните 19-22 септември. Беше едно много интересно обучение, а лекторите Connie, Elizabeth, Imaline,Ola,Pat,Virginia,Serena,Go и Bobbie - много добри и невероятно търпеливи. Ние учениците, с помоща на преводачите ,сътворихме по един пачуърк "дървена къщичка" като всяка избра сама десена на своите парченца.Трябва да си призная, че за мен избора беше най-трудната фаза.

Първо защото можехме да избираме измежду огромен брой различно обагрени парченца.Второ защото исках да се съобразя с цветното колело, в което диаметрално разположеният цвят е допълващият или най-подходящият.
По-долу са малка част от творбите на лекторите ни, донесени през океана специално за този семинар.Сред тях имаше и шити в далечната 1938 година и някои от тях станаха личен подарък и спомен за по-късметлийките от нас.







Няма коментари: