неделя, 24 февруари 2013 г.

АРТЕМИСИА игра с награда -1


Участвайте в играта на АТЕЛИЕ АРТЕМИСИА и спечелете калъф за телефон ,ръчно изработен от лен и памучен плат на Michael Miller Fabrics.Междинният слой вата предпазва любимият телефон от нараняване.Външен размер 7,5/13 см

Условията са:

1. Оставете коментар в блога под снимката 
http://veselaci-hobby.blogspot.com/2013/02/1.html

2. Заповядайте отново на 04.03.2013 за да проверите резултата :-)

Играта е валидна до 8.30 часа на 04.03.2013 г
Печелившият ще бъде избран с генератор на числа  и обявен на 04.03.2013 г. в 9.00 часа на страницата и в блога. Спечелелият трябва да изпрати коректни данни ( три имена, точен адрес)  на e‐mail: 
veselaci-hobby@dir.bg, за да може да получи наградата.
Забавлявайте се!

И наградата е за пореден номер 5 anastasia anezinis.
Честито!Чакам адрес на посочения мейл,за да я изпратя.

True Random Number Generator  5Powered by RANDOM.ORG

понеделник, 18 февруари 2013 г.

Пачуърк мартеница-канатица


МАРТЕНИЦАТА - БЪЛГАРСКИЯТ АМУЛЕТ
   
    Закичването на мартеници се свързва с вярата в едно неопределено зло в природата, което се събужда през пролетта и обикновено е наричано "лошотия". За единствено средство за противопоставяне срещу него се смята червеният цвят, от който то "бяга". 
    Мартеницата е единство от двойните енергии на човешкия организъм, които управляват процесите на зачатието и живота. В Тангризма те се наричат Жън май и Дум май. В китайската митология това са двата енергийни потока Ян (мъжкият, червен) и Ин (женският, бял). 
    Задължително е  мартеницата да се завърже на двоен ключ и никога - на възел. Всяка от завитките олицетворява съхраняването на единството във взаимността. Възелът в края на конеца, както днес масово се практикува, означава спиране, завързване, секване на протичащата енергия, затова не трябва да се прави. Това е знак за безплодие и е съществен прийом на черната магия.
    В древността тя се е носела до празника на Пролетното равноденствие, когато природата е "зачевала" астрономично.

Канатицата е закрила.За нея съм писала тук.