понеделник, 26 юли 2010 г.

Hawaii quilt

Ето и хавайското ми розово -пурпурно пристрастие.Схемата се изработва лесно на принципа на снежинките от хартия ,като се изрязва внимателно ,за да се използват и двете части.Класическият хавайски килт се подшива на ръка и след това пак на ръка се капитонира.Иначе като се поразтрових из нета имаше и варианти с лепене само, но те вероятно са само за декорация.
За лицето на две калъфки са необходими два броя плат за основа с размер например 60/60 см и в цвят тъмно син /от схемата/ и ЕДИН брой пурпурен плат за апликация 60/60 см .Пурпурният плат сгъваме като салфетка и получаваме 1/8 част върху която рисуваме .Слагаме безопасни игли, за да не се разместват пластовете и както си е сгънато изрязваме внимателно по очертаната линия. След изрязване имаме две отделни фигури за апликиране върху  синя основа.
Подшива се на ръка като се подгъва по 2 или 2,5 мм /може да се прикрепи с бод фестон без подгъване,но с предварително подлепяне на плата за апликация/. След като прикрепите апликацията сложете вата и гръб и капитонирайте на ръка съвсем близо до апликацията за да стабилизирате.

петък, 23 юли 2010 г.

Ето едно местенце където може да закупите сътвореното от мен и сродни на мен души.Освен пачуъркът ,който е голямата ми страст, рисувам върху платно,плета с една или с две куки и слагам камъчета тук-таме:-)).Създателите на това местенце ще предложат и минерали,който намират сами  и което за мен е най-важно НЕ ИЗПОЛЗВАТ ВЗРИВ.Ще намерите ръчно изработени:
  • бижута от дървени мъниста ,фимо и естествен камък
  • декорация за дома и офиса
  • аксесоари и плетива
  • минерали  
Важна е енергията на нещата с които се заобикаляме и носим.Тя е положителна ,ако дрехите , бижутата , картините или предметите около нас са  ръкотворени в по-голяма си част.Нямам нищо против машините -просто те не могат да заредят с енергия нищо.Енергията е в природата и в нас.Ако имате желание сътворете нещо сами,ако не успявате изберете сътвореното от друг с ЛЮБОВ.Подложките и платната с геометрични форми с определена симетрия и построяване хармонизират водата ,средата и нас самите.Минералите правят същото.Живата вода също.
Така и така започна да напомня за приказка:-)) сигурна съм че девойката,оплела ризници от коприва за братята си е успяла да неутрализира направената им магия.